We werken slim, niet harder!

Passief inkomen, het idee om geld te verdienen zonder actieve inspanning, heeft in de loop der jaren veel belangstelling gewekt. Maar wie bracht dit concept eigenlijk onder onze aandacht?

De term 'passief inkomen' is in de moderne zin niet toegeschreven aan één enkele uitvinder of bedenker. Het is veeleer een financieel concept dat al eeuwenlang bestaat in verschillende vormen, zoals rente op leningen of opbrengsten uit landbouwgronden. De moderne popularisering en brede acceptatie van het idee kan echter deels worden toegeschreven aan bestsellerauteurs zoals Robert Kiyosaki, de auteur van "Rich Dad Poor Dad". In zijn boeken legt Kiyosaki de nadruk op het belang van het opbouwen van inkomsten genererende activa als een weg naar financiële vrijheid.


In de hedendaagse digitale tijdperk zijn de methoden om passief inkomen te genereren geëvolueerd. Van online bloggen, YouTube-kanalen, tot affiliate marketing en verhuur van digitale producten, de mogelijkheden lijken eindeloos. Toch blijft de kernfilosofie dezelfde: bouw iets waardevols dat blijft inkomsten genereren, zelfs als je er niet actief aan werkt.

"Passief inkomen is de kunst van vandaag, voor morgen's vrijheid te bouwen."

~ Onbekend auteur


Impactful Investments

Werk jij liever levenslang? Of zet jij geld aan het werk om echte vrijheid te ontdekken.

Aangemaakt door © Impactful Investments

Disclaimer: De informatie op deze website is louter educatief en ter inspiratie, en dient niet als financieel advies beschouwd te worden. Wij zijn geen financieel adviseurs en delen enkel onze inzichten op basis van eigen ervaringen. Beleggen gaat gepaard met risico's en de keuzes die je maakt zijn je eigen verantwoordelijkheid. Doe altijd eigen onderzoek alvorens te investeren. Vroegere resultaten garanderen geen toekomstige prestaties.